Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Satalický sportovní areál stal dějištěm největšího letošního závodu TFA, dorazilo 81 účastníků

V sobotu 11. září 2021 se satalický sportovní areál stal dějištěm největšího letošního závodu TFA, co se počtu kategorií týče. Současně se totiž konal v pořadí třetí závod Pražské a Středočeské ligy TFA dospělých a dorostu (Prague Fireman Race TFA) a třetí letošní závod Dětské ligy TFA Praha – vše pod záštitou MSH Praha a ve spolupráci s SDH Praha – Satalice a TFA týmem Praha.

Na místo konání se tak sjela pěkná řádka závodníků napříč všemi věkovými kategoriemi – v konečném součtu to bylo 81 účastníků.

Dětská soutěž byla rozdělena do kategorií podle věku a vždy na chlapce a dívky – přípravka (3–5 let), mladší (6–8 let), mladší starší (9–11 let) a starší (12–15 let). Celkově se jí zúčastnilo 42 soutěžících pod 15 let.

Stejně tak v závodu Pražské a Středočeské ligy TFA bylo několik kategorií, jen s větším věkovým rozptylem – dorostenci a dorostenky (16–18 let) a vítězní Filip Kolouch (SDH Praha – Kunratice) a Nikola Chvojková (SDH Jenštejn) , muži 18+ a ženy 18+ kdy v těchto kategorií zvítězili Tomáš Sirotek (SDH Doubek) a Eliška Vrbová (SDH Cítoliby), dále pak kategorie muži 35+ kde zvítězil Antonín Rendl (SDH Česká Kubice) a ženy 30+ s vítěznou Pavlínou Dlaskovou Hoření (SDH Příšovice).

V součtu se jednalo o 39 závodníků z různých koutů republiky.

Tratě byly postaveny tak jako v předchozích závodech, s úpravami pro danou kategorii. U dětí se jednalo o klasické prvky TFA doplněné netradičními úkoly nebo překážkami, dospělé kategorie už obsahovaly disciplíny tak, jak je známe z jiných soutěží tohoto charakteru. Samozřejmě v kompletní zásahové výstroji s dýchacím přístrojem na zádech jako zátěž. A tak zatímco přípravkové děti dělaly například transport plyšového medvěda, dospěláci se už museli poprat s figurínou mnohonásobně těžší.

Další závod Pražské a Středočeské ligy TFA pro dospělé a dorost bude TFA tým Praha pořádat ve Starém Kolíně ve spolupráci s místním SDH a to již 19. září. O týden později proběhne závěrečný závod Dětské ligy TFA Praha v pražském Braníku.

Pro více informací, výsledky a fotogalerie sledujte naše webové stránky (www.pscligatfa.cz), náš FB a IG profil.

Těšíme se na Vaši účast.

TFA tým Praha
Sdílet