Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Dni uniformovaných sborů v Kroměříži proběhlo slavnostní předání zrekonstruované Liazky, hasiči ji opravili sami

Několik tisíc lidí si v sobotu 2. října 2021 nenechalo ujít sedmý ročník Dne uniformovaných sborů. Na kroměřížském letišti byla k vidění letitá i současná technika a atraktivní ukázky zásahů hasičů, policistů, armády a dalších složek.

Mám radost z toho, že nám vyšlo počasí a že jsme si po odmlce způsobené koronavirem mohli Den uniformovaných sborů opět společně užít. Rád bych poděkoval všem, kteří se na přípravě akce podíleli,

uvedl starosta Jaroslav Němec.

K vidění byla rozmanitá technika, která zahrnovala například historická letadla – dvouplošníky, policejní vrtulník, tanky a bojová vozidla pěchoty. Kromě ukázky techniky návštěvníky akce potěšily dynamické ukázky a scénky, například vystoupení policejních koní a psů, bojová scéna v podání vojáků aktivních záloh nebo likvidace nebezpečné látky v podání hasičů.

Kroměřížští dobrovolní hasiči, kteří letos slaví výročí 115 let založení sboru, na akci pokřtili nové vozidlo. Jedná se o Liazku, kterou si hasiči sami zrekonstruovali.

Den uniformovaných sborů se konal pod záštitou Ministerstva obrany ČR. Pořádalo ho město Kroměříž, spolek Biskupští manové z Kroměříže a Technické muzeum v Brně.

Na akci se kromě hasičů, policie, armády, celníků a Technického muzea prezentovaly i aktivní zálohy armády, Československá obec legionářská a kluby vojenské historie.

Sdílet