Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Integrovaný záchranný systém České republiky je vzorem

Propracovaný a dobře fungující Integrovaný záchranný systém České republiky, jehož koordinátorem je Hasičský záchranný sbor České republiky, se stal vzorem pro vznik Centra pro prevenci a řešení přírodních katastrof v Dominikánské republice a na Haiti.

Propracovaný a dobře fungující Integrovaný záchranný systém České republiky, jehož koordinátorem je Hasičský záchranný sbor České republiky, se stal vzorem pro vznik Centra pro prevenci a řešení přírodních katastrof v Dominikánské republice a na Haiti.

Zástupce Dominikánské republiky v České republice generální konzul Ramon Carreňo navštívil v pondělí 2. srpna 2010 generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Miroslava Štěpána.

Českou republiku, již dříve, navštívila parlamentní delegace Dominikánské republiky a Integrovaný záchranný systém ČR, dle jejich studie, považují za vysoce propracovaný a hlavně dobře fungující.

Generální konzul Ramon Carreňo seznámil generála Štěpána s projektem na vznik Centra pro prevenci a řešení přírodních katastrof a Integrovaného záchranného systému v Dominikánské republice a na Haiti.

Poslední srpnový týden se bude v Dominikánské republice konat fórum, kde bude sestaven harmonogram a vytyčena strategie na realizaci Centra pro prevenci a řešení přírodních katastrof a Integrovaného záchranného systému za přítomnosti zástupců České republiky.

„Předání zkušenosti spojených se vznikem a fungováním Integrovaného záchranného systému v České republice, považuji za velký přínos pro vznik a realizaci podobného systému v podstatě pro celou Karibskou oblast“, řekl Ramon Carreňo.

„Zákon o Integrovaném záchranném systému se začal tvořit po katastrofálních povodních, které postihly velkou část území České republiky před třinácti lety“, řekl generální ředitel HZS ČR genmjr. Štěpán. Dále také zdůraznil nutnost koordinace záchranných a následně likvidačních a obnovovacích prací v době mimořádných událostí.

Předání zkušeností o vzniku, zavedení a fungování Integrovaného záchranného systému v České republice generál Štěpán podpořil.

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR

-kow-

Sdílet