Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

World firefighters games 2004

Ve dnech 28. srpna – 4.září 2004 se uskuteční 8. Světové hasičské hry, které budou slavností sportu, společenských aktivit a zábavy v centru sportovního města v britském Sheffieldu, nacházející se v hrabství South Yorkshire.

Hasičské a záchranné služby v South Yourkshire společně s Hasičským sborem v Humberside jsou organizátory a hostiteli hasičů a záchranářů z celého světa. Každý z přípravného výboru světových her, jejich přátelé a příznivci se těší na uvítání hasičů, záchranářů a jejich rodin z celého světa v této krásné části Anglie.

Organizátoři sheffieldských her připravují podmínky pro 59 sportů (830 závodů) a chtějí nabídnout mnoho různých společenských příležitostí, aktivit a zábavy ať pro samotné soutěžící nebo pro ostatní účastníky. Mnoho sportovních událostí se uskuteční ve špičkových zařízeních.

Hasičské hry si získávají stále větší reputaci. Vedle samotné soutěže umožňují totiž dát hasičům znamenitou příležitost setkat se s kolegy z různých zemí, změřit sportovní síly a vzájemně si neformálně vyměnit zkušenosti. Hry jsou festivalem sportu, ale nejsou jen o vítězství a medailích. Jsou také o samotné hasičské myšlence, kultuře a přátelství mezi hasiči. Centrum dění pro soutěžící bude v „Olympijské vesničce“, která se nachází v „Don Valley Bowl“ v Sheffieldu se snadnou dostupností z centra města a propojenou řadou linek městské dopravy. Poblíž vesničky se bude odehrávat většina závodů. Českou republiku navštívil organizátor 8. světových hasičských her Steve Worthy při příležitosti výstavy Pyros.

Je nutné však upozornit, že se nejedná o soutěž v požárním sportu nebo klasických disciplínách. Pokud byste se rozhodli zúčastnit se jako soutěžící nebo jako diváci, tak k vidění bude například sportovní rybaření (na moři), lukostřelba, atletické disciplíny jako například vrh koulí, hod diskem, oštěpem, skok daleký, trojskok, skok vysoký, běh na 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1 500 m, 5 000 m, 10 000 m, překážkový běh a štafety. Z dalších sportů můžeme uvést například Badminton, košíkovou, kulturistika, kriket, přespolní běh, horská kola, cyklistický závod, golf, lední hokej, džudo, karate, závod kajaků, orientační závod, vzpírání, rugby, veslování, snowboarding, softball, squash, plavání, stolní tenis, tenis, triathlon, odbíjená a mnoho dalších sportů. Avšak většina sportů je otevřena pouze pro soutěžící starší 18-ti roků!
Zdroj:www.ctif.cz

Pokud budete mít zájem o účast jako diváci, bude možnost dopravy společně se sportovci autobusem. Ceny by měly být cca 3000 Kč, předpoklad je že bude volných přibližně dvacet míst. Zájemci kontaktujte p J.Kotába e-mail:jirikotab69@hotmail.com

Informace o hrách: www.worldfirefightersgames.co.uk 
Sdílet