Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální i dobrovolné jednotky PO Královéhradeckého kraje zasahovaly dne 3. 8. 2010 mimo jiné u několika těžkých dopravních nehod, hasiči také odstraňovali bláto z komunikace, čistili kanalizaci a otevírali byty.

Profesionální i dobrovolné jednotky PO Královéhradeckého kraje zasahovaly dne 3. 8. 2010 mimo jiné u několika těžkých dopravních nehod, hasiči také odstraňovali bláto z komunikace, čistili kanalizaci a otevírali byty.

Hradec Králové

Jednotka dobrovolných hasičů z Račic nad Trotinou vyjela na žádost starosty obce Račice k odstranění nánosů bláta z místní komunikace.

O půl jedné odpoledne vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova k tragické nehodě u obce Lejšovka. Při srážce osobního vozidla Fiat Punto se servisním vozidlem záchranné služby zemřela dvoučlenná posádka osobního vozidla. Řidič druhého vozu utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky hasičů z centrální stanice Hradec Králové a Třebechovic pod Orebem vyjely včera odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/11 u Třebechovic pod Orebem. U odbočky na Krňovice se srazila dvě osobní vozidla Škoda Felície a Škoda Octavia. Druhé vozidlo skončilo po nárazu v příkopu, kde narazilo do stromu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili Škodu Felícii z hlavní silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Třebechovice pod Orebem)

Krátce před osmou hodinou večer byli hradečtí hasiči z centrální stanice přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Mrštíkově ulici v Hradci Králové – Malšovicích. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru odpojením autobaterií a jedno vozidlo odtáhli mimo silnici. Příčiny a míru zavinění šetří Policie ČR.

Ve 21:09 hodin byli hasiči požádáni o otevření dveří bytu v Harmonii I. v ulici E. Beneše v Hradci Králové.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela k odstranění nalomené větve stromu, která zasahovala do jednoho jízdního pruhu vozovky u obce Bystré. Hasiči pomocí navijáku strhli větev na zem, rozřezali na části a odklidili z vozovky.

Ve 12:24 hodin byli profesionální hasiči z Dobrušky požádáni o otevření dveří bytu v ulici Za Universitou v Dobrušce.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 11:25 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Kladské ulici v Náchodě. Nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a jeden z havarovaných vozů odstranili mimo vozovku.

Jednotka dobrovolných hasičů z Dolní Radechové odstraňovala strom, který spadl u rodinného domu v obci Dolní Radechová.


Územní odbor Trutnov

Jednotka dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou vyprošťovala osobní vozidlo, které havarovalo v Peci pod Sněžkou. Vozidlo skončilo mimo vozovku ze stráně tak nešťastně, že hrozil jeho pád do řeky. Hasiči vytáhli automobil zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce po jedenácté hodině dopoledne přivoláni k odstranění velkého kamene z vozovky mezi Chvalečí a Petříkovicemi. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se kámen nachází uprostřed vozovky. Hasiči rozbili kámen na menší kusy a pomocí páčidel odstranili zbytky z vozovku. Na místo byli povoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří provedli další zabezpečení místa události.

V 17:50 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel, ke které došlo na silnici z Dehtova směrem na Vřešťov. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobních vozidel Hyundai Santa Fe a Peugeotu 307. Oba řidiči byli v péči záchranné služby a po nezbytném vyšetření byli převezeni do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterie, aby nedošlo k požáru a použili sorbent na zasypání uniklých provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky byli v 09:40 hodin přivoláni k odčerpání vody z ucpané kanalizace v Městském kulturním středisku v ulici F. F. Procházky v Nové Pace. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že voda se dostala pod schodiště u bočního vstupu do budovy a k hlavnímu sálu. Jeden ze zaměstnanců vystavěl u vchodu do sálu bariéru z pytlů s pískem, aby voda nezatopila prostor. Hasiči nejdříve pročistili kanálek nad schodištěm a následně pročistili kanalizační vpusť. Po pročištění začala voda sama odtékat a hladina výrazně klesla.

Ve 13:39 hodin byli profesionální hasiči z Nové Paky vysláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici u Valdova. Na místě došlo k nehodě a zranění cyklistky. Čtyřiašedesátiletá žena byla záchrannou službou převezena do nemocnice ještě před příjezdem hasičů. Hasiči provedli očištění vozovky vodou a místo předali Policii ČR k dalšímu šetření. (foto: stanice Nová Paka)

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet