Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V objektu domu seniorů v Dřevohosticích na Přerovsku hořely krabice v technické místnosti

Čtyři profesionální a dobrovolné jednotky z Olomouckého a Zlínského kraje se v dopoledních hodinách pátku 8. 10. 2021 podílely na likvidaci zahoření papírových krabic v technické místnosti objektu – domu seniorů v Dřevohosticích na Přerovsku.

Operační středisko k místu krátce po desáté dopolední vyslalo profesionální jednotku stanice Přerov, ze Zlínského kraje jednotku PS Bystřice pod Hostýnem a také dobrovolné jednotky Dřevohostice a Radkova Lhota.

Před příjezdem hasičů nám velmi pomohla evakuace personálem a to v počtu 31 osob. Dalších 8 osob evakuovali hasiči z prostor ve druhém patře budovy. Hasiči velmi rychle lokalizovali a likvidovali zahoření v uzavřené technické místnosti v přízemí. Návazně bylo nutné provést nucené odvětrání a ochlazení zakouřených prostor přetlakovou ventilací.

Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Na místě probíhá došetřování příčiny i vzniku požáru ve spolupráci s PČR. S největší pravděpodobností půjde o zahoření od elektroinstalace, majitelé předběžně škodu vyčíslili v částce 300 tis. Kč.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet