Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náklaďák narazil do auta na čerpací stanici

K neobvyklému zásahu u srážky dvou vozidel na čerpací stanici pohonných hmot dnes hasiči vyjížděli do Brněnské ulice v Modřicích. Nehoda se stala přímo u čerpacího stojanu. Řidička vozidla Audi A6 natankovala a po zaplacení začala od stojanu odjíždět. Do auta jí ale narazilo zezadu přijíždějící nákladní vozidlo Mercedes Axor. Náklaďák autu prorazil zadní levé dveře a audi navíc přimáčkl k nosnému sloupu přístřešku.

K neobvyklému zásahu u srážky dvou vozidel na čerpací stanici pohonných hmot dnes hasiči vyjížděli do Brněnské ulice v Modřicích.

Nehoda se stala přímo u čerpacího stojanu. Řidička vozidla Audi A6 natankovala a po zaplacení začala od stojanu odjíždět. Do auta jí ale narazilo zezadu přijíždějící nákladní vozidlo Mercedes Axor. Náklaďák autu prorazil zadní levé dveře a audi navíc přimáčkl k nosnému sloupu přístřešku. Nehoda se obešla bez zranění, obě vozidla ale byla zaklesnutá do sebe a audi navíc i do sloupu střechy.

Policisté, kteří nehodu vyšetřovali, k uvolnění čerpací stanice povolali ve 13.20 hodin hasiče. Na místo vyjely jednotky ze stanic v Bauerově ulici v Brně a v Židlochovicích, ze stanice v Lidické ulici vyjela osádka vyprošťovacího automobilu Man.

Při průzkumu hasiči zjistili, že s osobním autem, které mělo promáčknuté levé zadní dveře nejde hýbat, vyprošťování by vozidlo ještě více poškodilo a posunout je nutné nákladní auto. Protože v poměrně úzkém prostoru čerpací stanice to s pomocí vyprošťovacího automobilu Man nebylo možné, policisté na žádost velitele zásahu uzavřeli část frekventované výpadovky z Brna na Mikulov a hasiči se speciálním mechanismem přejeli tam. Ze vzdálenosti 15 metrů k náklaďáku natáhli lano navijáku a vozidlo Mercedes textilními vazáky upoutali za přední nápravu. Protože Mercedes nevezl žádný náklad, opatrnou manipulací se i na vzdálenost 15 metrů vozidlo podařilo posunout zhruba půl metru od nabouraného osobního auta. Obě zaklesnutá vozidla tak hasiči dostali od sebe bez dalšího poškození.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet