Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

9. ročník Memoriálu Františka Frajta

Na počest úmrtí profesionálního hasiče a velkého sportovce Františka Frajta byl uspořádán v okolí Provodova již 9. ročník soutěže sportovních dvojic. Na letošní ročník se sjelo na tři desítky družstev z celé České republiky.

Pořadatelé soutěžícím připravili 10 km běhu těžkým terénem s prvky lezeckého výcviku a 15 km jízdy na kole. V běžecké části museli sportovci vylézt na skalní stěnu, slanit do kamenolomu a překonat hluboký příkop pomocí lezeckého traverzu. V jízdě na kole pak bojovali především s velkým převýšením, překonáním kostelních schodů, fyzickým vyčerpáním a závěrečným stoupáním do cíle. Na start se nakonec postavilo 25 posádek, včetně jedné čistě ženské z Ústí nad Orlicí. Kromě profesionálních hasičů soutěžilo také družstvo dobrovolných hasičů, hasičů podniků, Policie ČR a družstvo horolezců.

Vítězné družstvo se celkovým časem dostalo pod jednu hodinu závodu. Obdivuhodný výkon byl ohodnocen nejen věcnými cenami, ale také pohárem pro vítězný tým a putovním pohárem Memoriálu Františka Frajta. Před vyhlášením výsledků uctili soutěžící památku zesnulého Františka Frajta návštěvou jeho hrobu v Pozlovicích a položením smutečního věnce.

1 HZS Praha I.
2 HZS Nový Jičín I.
3 HZS Liberec
4 HZS Vsetín II.
5 HZS Plzeň
6 HZS Ústí nad Orlicí II.
7 HZS Praha II.
8 Policie ČR Zlín
9 HZS PS Luhačovice
10 HZS České Budějovice II.
11 HZS Vsetín I.
12 HZS Ostrava
13 HZS Olomouc
14 HZS Zlín III.
15 JDH Kadaň
16 HZS Mělník
17 HZS Zlín I.
18 HZS České Budějovice I.
19 HZS Nový Jičín II.
20 HUDY sport Zlín
21 HZS SK Zlín
22 HZS PS Slavičín
23 HZS Ústí nad Orlicí I.
24 HO Holešov + HZSP Mitas
25 HZS Opava + HZS Ostrava

Fotogalerie ze závodu zde .
Sdílet