Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První ročník soutěže žáků středních škol v poskytování první pomoci proběhl v Semilech

První ročník soutěže žáků středních škol v poskytování první pomoci organizovala Střední škola Semily dne 5. 10. 2021. Akce se odehrála na celém území města Semily.

10 čtyřčlenných týmů postupně plnilo na deseti stanovištích úkoly související se záchranou lidského života. Úkoly se velmi přibližovaly reálné situaci díky namaskovaným asistentům a pečlivě promyšlenému scénáři.

Dění a počínání týmů sledovali a hodnotili rozhodčí z řad profesionálních hasičů HZS Libereckého kraje, záchranářů a členů Horské služby. O maskování se celý den starali členové Červeného kříže ČR.

Soutěže se zúčastnili kromě pořádající Střední školy Semily i žáci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště dopravního Čáslav, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, Dubská, Střední průmyslové školy chemické Pardubice a Střední školy Kateřinky – Liberec.

Soutěžící podali velmi dobré výkony. Nejlépe si počínali žáci z Liberce. V těsném závěsu za nimi se pak umístili žáci Střední průmyslové školy chemické Pardubice. Gratulujeme.


Věříme, že si žáci odvezli ze Semil mnoho užitečných informací a dovedností, které nelze pouze teoretickým studiem získat.


Chtěli bychom touto cestou poděkovat organizacím a firmám, bez kterých bychom tak rozsáhlou soutěž nemohli uspořádat. Na organizaci se podílelo město Semily, HZS Libereckého kraje, Červený kříž ČR, firma Singing Rock, Karadzos Nikolas – ekologická likvidace vozidel, Vakuform, s.r.o.

Soutěžící a doprovod si ze Semil odvezli cenné zkušenosti a snad i pozitivní dojem z návštěvy našeho města. Budeme velice rádi, když soutěžící budeme moci opět přivítat při dalších akcích nebo při druhém ročníku soutěže v poskytování první pomoci.

Kompletní fotogalerie je na zonerama.com.

Střední škola v Semilech
Sdílet