Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči v Praze předali dobrovolným kolegům tři automobilové cisterny

Pražský hasičský profesionální sbor předal ve čtvrtek 14. října 2021 tři automobilové cisterny sborům dobrovolných hasičů v Praze.

Na hasičské stanici ve Strašnicích proběhlo slavnostní předání techniky jednotkám dobrovolných hasičů z Újezdu, Kolodějí a Ďáblic, za účasti ředitele HZS hl. m. Prahy plk. Luďka Prudila. Jedná se o cisterny, které v minulosti používal HZS hl. m. Prahy a převádí je na sbory dobrovolných hasičů v Praze.

Hasiči z Újezdu mají pouze CAS 32 Tatru z roku 1986. Jedná se tedy o doplnění vozového parku vzhledem ke změně kategorie z JPO N na JPO V a zařazení do plošného pokrytí.

U jednotky Koloděje se jedná o výměnu za CAS 25 Liaz, z roku 1986, na kterou žádali magistrát o dotaci na opravu. Oprava se vzhledem ke stáří a stavu vozidla a náročnosti udržování v provozuschopném stavu nejevila jako rentabilní.

Jednotka z Ďáblic vymění starou CAS 25 Liaz, rok výroby 1990, na kterou žádali magistrát o dotaci na opravu. Oprava se vzhledem ke stáří a stavu vozidla a náročnosti udržování v provozuschopném stavu nejevila jako rentabilní. Zároveň jde i o omlazení vozového parku v souvislosti se změnou kategorie z JPO V na JPO III.

V další fázi budou předány ještě cisterny dobrovolným hasičům z Libuše a Prahy 8.

HZS hl. m. Prahy podporuje dobrovolné hasiče v Praze. Uvědomujeme si, jak je důležitá vzájemná spolupráce a pomoc. Vznik jednotky na úrovni JPO 3 je pro dobrovolné hasiče významnou změnou a potřebuje adekvátní vybavení,

řekl ředitel pražských hasičů.

Vedení Prahy finančně podporuje i pražský hasičský profesionální sbor. Nákupem nové techniky tak může HZS hl. m. Prahy na oplátku podpořit dobrovolné sbory v Praze sice starší, ale funkční technikou pro zásah.

V postupné obměně starší techniky za novou chce HZS hl. m. Prahy pokračovat a i nadále podporovat dobrovolné jednotky v Praze.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet