Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Před radnicí v Liberci proběhly Slavnosti hasičských praporů, sešlo se jich více než 30

V sobotu 16. října 2021 dopoledne před libereckou radnicí proběhly Slavnosti hasičských praporů po záštitou primátora Města Liberce, Ing. Jaroslava Zámečníka, a Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Liberci.

Před radnicí se sešlo na více jak 30 hasičských praporů libereckého okresu, včetně hrádeckých hasičů, kteří zde představili svůj prapor, který náleží mezi ty historické a na této akci byl druhý nejstarší.

Mezi hosty patřili Ing. Jiřina Brichcí, starostka Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, pan Jan Sviták, náměstek Hejtmana Libereckého kraje, plk. Ing. Jan Hadrbolec, ředitel HZS Libereckého kraje, Ing. Michael Canov, senátor a starosta Města Chrastavy, a zástupci okresních sdružení Český Lípa a Semily.

Při této příležitosti bylo poděkováno více jak 40 hasičům, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli a podílejí na spolkové činnosti hasičského sdružení, ale i za jejich pomoc obcím a společnosti v uplynulém období v boji s covidem – hasičské jednotky pomáhaly s distribucí ochranných roušek, prováděly plošnou desinfekci veřejných prostor a pomáhaly zejména obcím při dalších akcích souvisejících s bojem proti covidu.

Všechny prapory byly následně dekorovány slavnostní stuhou okresního sdružení pro připomenutí této chvíle.

Poděkování bezesporu patří i panu Karlu Boháčovi, vedoucímu odborné rady historie a muzejnictví při okresním sdružením libereckých hasičů, který se výrazně podílel na celkové organizaci této slavnostní chvíle.

Jaromír Mottl
Sdílet