Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Rohozné mají díky dotaci nové zásahové vybavení v hodnotě téměř 450 000 Kč

Hasiči z Rohozné u Jihlavy mají díky dotačnímu programu SZIF nové vybavení za skoro půl milionu korun.

Jedná se o:

  • 8× hasičský komplet, součástí něhož je třívrstvý zásahový oděv DEVA PATRIOT, zásahová obuv PRABOS DEMONFIRE PROTECTOR, zásahové rukavice JOSEPHINE, třívrstvá zásahová kukla DEVOLD, hasičský opasek a přilba KALISZ VULKAN,
  • osvětlovací systém Rosenbauer RLS2000,
  • plovoucí čerpadlo POSEIDON 1BS,
  • páteřní deska SPENCER s příslušenstvím,
  • 3 ks analogových radiostanic MOTOROLA,
  • batoh s vybavením na hašení lesních požárů,
  • 2× Turbo proudnice C,
  • úložný systém na prostředky PO do hasičské zbrojnice

Díky tomuto dotačnímu titulu se podařilo, aby každý z 16 členů jednotky měl svou výstroj. A rozšířilo se vybavení celé jednotky o nové prostředky, které jsou určené výhradně k řešení mimořádných událostí. Spoluúčast obce Rohozná byla 20 %.


Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rohozná spadá do kategorie JPO V, ale díky tomu, že je vybavena cisternovou automobilovou stříkačkou na podvozku Š706 RTHP je schopna na žádost KOPIS vyjet na události i mimo katastr svého zřizovatele.

Jednotka je mimo CAS vybavena dále dopravním automobilem Ford, PPS 12 či nákladním přívěsem. Mezi dalšími prostředky jsou ve výbavě DT Dräger, kalové čerpadlo, elektrocentrála, motorová pila či vysavač na zásah na bodavý hmyz.

Jednotka ročně zasahuje u cca 20 událostí a pomáhá obci Rohozná kdykoliv je potřeba. Mezi největší události patří zásahy související s odklizením následků po orkánu Sabine, který poničil téměř 1/3 obce v loňském roce a právě díky těmto událostem se jednotka umístila v Anketě dobrovolných hasičů roku 2020 na třetím místě, v oblasti Jih Moravy.

Finanční výhru 40 000 Kč využila na nutnou opravu CAS 25 z roku 1979.

Michal Ligač ml.
velitel
JPO ROHOZNÁ
Sdílet