Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S dlouholetou kariérou hasiče se rozloučil velitel stanice v Novém Jičíně Radomír Fešar

Ke konci září 2021 ukončil svůj profesní život u Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje mjr. Ing. Radomír Fešar, velitel hasičské stanice v Novém Jičíně.

S Radkem se přijela k tradičnímu hořícímu domečku rozloučit velká část těch, kteří s ním alespoň část jeho kariéry sdíleli. Patřil vždy k těm, jimž se práce stala ne jen koníčkem, ale rovnou koněm.

Radomír Fešar nastoupil k hasičům v roce 1992, tři roky strávil v Ostravě, mimo jiné i během studia vysoké školy. Po roce povinné vojenské služby se v roce 1996 jeho služba upnula k centrální hasičské stanici v jeho „domovském“ okrese – tedy v Novém Jičíně.

Z pozice hasiče se postupně vypracoval až na vedoucího okresního operačního střediska, v roce 2008 byl ustanoven na funkci velitele stanice, ve které setrval až do konce profesního života.

Radek se odjakživa věnoval i té dobrovolné části hasičského života a to jak práci s mládeží, tak aktivitám ve sdružení i v zásahové jednotce. U dobrovolných hasičů zůstává i nadále a bude se tak při svém působení nadále stýkat s kolegy i kamarády.

Sdílet