Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu ve Valašském Meziříčí si vyžádal zranění, v péči zdravotníků skončil jeho uživatel

V pondělí dopoledne vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a dobrovolné jednotky ze Zašové a Jablůnky do ulice Luční ve Valašském Meziříčí k hlášenému požáru bytu.

Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že požárem byl zasažen byt ve třetím patře a ohnisko se nachází v prostoru kuchyně. V době vzniku požáru se uvnitř nacházel uživatel bytu, kterého hasiči vyvedli ven do bezpečí a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Hasiči natáhli proud hasební vody z hydrantu, který se nacházel na chodbě v blízkosti poškozeného bytu a během krátké chvíle požár uhasili. Byt byl velmi silně zakouřený. K odvětrání byla použita přetlaková ventilace.

Na závěr hasiči provedli kontrolu termokamerou a taktéž zkontrolovali okolní byty. Vše bylo v pořádku, proto byt předali jeho majitelce a vrátili se zpět na své stanice.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Rychlým zásahem hasičů byla uchráněna hodnota ve výši jednoho milionu korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet