Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další dva požáry na vršovickém nádraží v jeden den

Jednotky pražských drážních, městských i dobrovolných hasičů vyjely dne 7. 8. 2010 po poledni do železniční stanice Praha Vršovice k požáru železničních vozů a přilehlého skladu o rozloze 15×70m. Na stejné nádraží se vrátily ještě ve večerních hodinách k dalšímu požáru.

Jednotky pražských drážních, městských i dobrovolných hasičů vyjely dne 7. 8. 2010 po poledni do železniční stanice Praha Vršovice k požáru železničních vozů a přilehlého skladu o rozloze 15×70m. Vagón stojící na 21. koleji shořel celý, další, stojící na koleji č. 19 byl ohořelý. Požár uhašen pomocí 5× C proudu a Cobry v dýchací technice, dále bylo provedeno rozebírání konstrukcí střechy pomocí ženijního nářadí a žebříků. Proveden násilný vstup do skladu za asistence PČR, dále provedena záchrana psa, vynesení 60 l benzinu v kanistrech.

Příčina : v šetření.
Škoda : na žel. voze cca 40.000 Kč, na budově a uskladněném materiálu cca 10 mil. Kč.

Zasahující jednotky a technika: 

HZS SŽDC Praha: CAS 24, CAS 32– 1+8
HZS SŽDC Kralupy nad Vltavou: CAS 24 – 1+2
HZS hl. m. Prahy HS 1, 4, 5, 6: 2× CAS24, 3× CAS 32, 1× AZ 30 a VA
JSDH Kunratice: CAS 20, CAS 32 – 1+5


Další požár v areálu vršovického nádraží byl ohlášený v pozdních večerních hodinách tentýž den. Jednalo se o hořící sklepní prostor. Po příjezdu hasičů na místo události průzkumem zjištěno, že se jedná o bývalou budovu jídelny a je nutno provést násilný vstup do objektu. Za asistence PČR byl proveden násilný vstup do objektu za použití rozbrusu. Objekt byl silně zakouřen a proto hasební práce provedeny v dýchací technice. Ve sklepních prostorech hasiči nalezli dvě ohniska požáru komunálního odpadu a dále hořela izolace na velkém zásobníku vody. Požár uhašen za použití 2 C proudů a od HZS PHA st.6 použita Cobra. Nasazena přetlaková ventilace k odvětrávání prostorů. Na místě nalezena 1 osoba – bez zranění.

V tomto objektu hořelo již minulý víkend, viz tento článek.

Událost se obešla bez zranění a beze škody.

Zasahující jednotky: 

HZS SŽDC Praha
HZS hl. m. Prahy HS 6

Foto: JSDH Kunratice a HZS SŽDC Praha/Jiří Štýbr

-wap-

Sdílet