Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch plynu v domě vážně zranil staršího muže

Unikající plyn z propan-butanové desetikilové lahve explodoval v rodinném domě v Bošově na Karlovarsku. Výbuch poškodil statiku domu, uvnitř byl v té době starší muž, kterého hasiči s vážnými popáleninami předali do péče záchranné služby. Ta nakonec pro muže přivolala vrtulník, který ho transportoval na popáleninové centrum pražské nemocnice na Vinohradech.

Plyn z lahve začal unikat kolem osmé hodiny ráno. Po nahlášené explozi vyjely na místo čtyři jednotky hasičů. Po výbuchu došlo pouze k explozivnímu zahoření, požár se dál v domě nešířil. Hasiči na místě vyvedli z domu zraněného muže, kterého předali záchranné službě, z domu pak postupně vynosili celkem čtyři tlakové lahve a začali je ochlazovat.

Samotná tlaková vlna po explozi poškodila vnitřní příčky domu, strom i střechu, přivolaný statik označil vstup do domu za nebezpečný. Hasiči poté předali místo zásahu majiteli. Přesnou příčinu proč k explozi došlo nyní zjišťují policejní kriminalisté a vyšetřovatel požárů hasičského záchranného sboru.

Na místě zasahovali hasiči z profesionální stanice v Toužimi a Podbořanech (Ústecký kraj) a dobrovolné jednotky z Chyše a Žlutic.

prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet