Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zranění při nehodách na Zlínsku skončili v nemocnici

Dne 9. 8. 2010 vyjížděli odpoledne profesionální i dobrovolní hasiči opakovaně na hlášené dopravní nehody ve Zlínském kraji, při kterých se zranilo několik osob a došlo k omezení provozu na místních komunikacích.

18:08 – Fryšták – Žabárna

Dvě jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Holešova vyjely na pomoc po hlášené dopravní nehodě u Fryštáku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k těžké dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Felicia.

Po vzájemném čelním střetu aut došlo ke zranění celkem tří přepravovaných osob. Všechny zraněné se podařilo dostat ven bez nutnosti vyprošťování. Zraněné si do své péče převzali zdravotníci, kteří jim poskytli nezbytné ošetření a lékařskou péči. Po ošetření byli všichni odvezeni do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Doprava byla zastavena a později částečně řízena hasiči. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky od vraků, střepů a úniků provozních kapalin.

16:32 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela se svým jedním zásahovým vozem, posílena o jednotku městských hasičů ze Zlína, k hlášené dopravní nehodě ve Zlíně na Kocandě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu zn. Harley-Davidson a dvou osobních aut zn. Seat Cordoba a Š Octavia.

Po vzájemném střetu v prostoru místní křižovatky došlo ke zranění jednačtyřiceti­letého motorkáře. Jednotky integrovaného záchranného systému přijely k místu nehody současně a okamžitě se zajímaly o zraněného motorkáře, stejně jako i o další účastníky nehody. Vozy byly postupně hasiči zajištěny proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Motorkář byl následně odvezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Po dobu zásahu byla omezena průjezdnost na místní komunikaci k sídlišti Jižní Svahy a doprava byla kyvadlově řízena po jedné polovině vozovky.

16:27 – Březůvky

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela k hlášené dopravní nehodě u obce Březůvky. Po příjezdu na místo bylo jištěno, že ve směru na Luhačovice došlo k dopravní nehodě mezi nákladním autem a osobním autem zn. Fiat Panda, které narazilo do uvolněného nákladu.

Při jízdě se uvolnil náklad cihel z nákladního auta, které dopadly na vozovku. Do cihel havarovalo osobní auto a došlo k poškození přední nápravy. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody proti požáru a drobný únik provozních kapalin se podařilo rychle zlikvidovat.

16:20 – Valašské Meziříčí – Podlesí

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela na pomoc po dopravní nehodě u Podlesí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po dopravní nehodě osobního auta s cyklistou došlo ke zranění jedné osoby. Zraněný byl odvezen do nemocnice. Záchranářské práce byly ukončeny a hasiči se vrátili zpět na svou základnu.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet