Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dílnu u rodiného domu, škoda 400.000 Kč

Včera 9. srpna 2010 ve 20:38 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o požáru střechy rodinného domu v Rušinově na Havlíčkobrodsku. Na místo události vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Při příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že došlo k požáru garáže s dílnou a části střechy nad obytnou částí rodinného domu. Hasiči na likvidaci požáru nasadili pět vodních proudů. Ve 21:12 hod se hasičům podařilo požár lokalizovat. V době vzniku požáru se v dílně nacházely dvě propanbutanové láhve a svářecí souprava s tlakovou láhví. Hasičům se podařilo z hořícího objektu věci včas vynést. Ve 22:40 hod byl požár zlikvidován a jednotky se začaly postupně vracet zpět na své základny. Na místě události byla ponechána jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rušinova, která prováděla do ranních hodin dohled nad požářištěm.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 400 000,– Kč. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 800 000,– Kč. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání při manipulaci s lokálním topidlem.

U události zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Seč (Pardubický kraj) společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Chotěboře, Libice nad Doubravou, Malče, Rušinova a Uhelné Příbrami.

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-miw-

Sdílet