Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nezvládl své Ducati, v zatáčce spadl pod auto

Dne 10. 8. 2010 v 17:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě motorkáře v kopcích u Buchlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, nedaleko obce Staré Hutě, došlo k další vážné dopravní nehodě mezi motorkářem na stroji zn. Ducati a osobním autem zn. Ford Focus.

Dne 10. 8. 2010 v 17:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě motorkáře v kopcích u Buchlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, nedaleko obce Staré Hutě, došlo k další vážné dopravní nehodě mezi motorkářem na stroji zn. Ducati a osobním autem zn. Ford Focus.

Sedmadvacetiletý řidič motocyklu nezvládl průjezd jednou ze zatáček ve stoupání, se strojem spadl a při havárii narazil do protijedoucího osobního auta. Motorkář utrpěl vážná zranění, především nohy. Po příjezdu posádky zdravotníků si ho převzal lékař, který nechal na jeho transport do nemocnice povolat vrtulník letecké záchranné služby.

Hasiči přijeli k zajištění místa dopravní nehody a vraků proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Pomohli s naložením zajištěného pacienta na nosítka a s přenesením do sanitního vozu. Zdravotníci ho následně odvezli k obci Střílky, kde přistál vrtulník. Pacient byl přepraven do nemocnice v Brně.

Hasiči dál pomohli s úklidem po dopravní nehodě a s odklizením vraků. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy na hlavním tahu, a to jak v místě nehody, tak i v místě přistání vrtulníku. Nehodu vyšetřovala na místě policie, která také řídila dopravu.

Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet