Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Karlovarského kraje

U dvou dopravních nehod a sedmi technických pomocí zasahovali během úterý hasiči z Karlovarského kraje. Dvakrát byli požádání o pomoc v cizím kraji.

U dvou dopravních nehod a sedmi technických pomocí zasahovali během úterý hasiči z Karlovarského kraje. Dvakrát byli požádání o pomoc v cizím kraji.

Speciální protichemický automobil ze stanice v sokolovské chemičce si vyžádalo v úterý dopoledne operační středisko hasičů ze středočeského kraje. Na nultém kilometrů silnice R/6 ve směru z Prahy na Karlovy Vary se totiž převrátil na bok polský kamion, který převážel hořlavou látku ethylhexanol do Sokolova. V rámci dohodnuté spolupráce tak kapalinu z havarované cisterny přečerpávali do druhé přistavěné cisterny právě sokolovští hasiči. Když odčerpali zhruba polovinu obsahu cisterny, pokusili se kamion vyprostit zpět na kola. To se ale nepodařilo a hasiči museli odčerpat všech 24 tun látky. Po čtyřech hodinách zásahu se mohli vrátit zpět do Sokolova, kam rovněž odjela i náhradní cisterna s přečerpaným nákladem. Druhá dopravní nehoda včerejšího dne se stala v karlovarské čtvrti Rybáře, kde se střetlo osobní auto s motorkou. Jednu zraněnou osobu ošetřila posádka záchranné služby, hasiči z karlovarské stanice provedli protipožární zabezpečení a úklid vozovky. Ostatní zásahy už patří do kategorie technické pomoci. V Chodově, Chebu a Mariánských Lázních hasiči otevřeli byt, ve kterém bylo jídlo na zapnutém sporáku, zapomenuté léky či osoby, které nedokázaly otevřít. V Bochově hasiči zajistili lampu veřejného osvětlení, která hrozila pádem. V Milíkově místní jednotka zlikvidovala jedno vosí hnízdo a družstvo ze stanice v Mariánských Lázních v noci asistovalo u přistání vrtulníku na žádost záchranné služby. V odpoledních hodinách včera odjel na pomoc lidem v povodněmi postižených oblastech v Libereckém kraji psycholog HZS Karlovarského kraje. Působit zde bude minimálně ještě celý dnešní den.

Info: HZS KVK

-wap-

Sdílet