Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odpolední a večerní požáry v Olomouckém kraji

Během odpoledne a navečer hasiči Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje vyjížděli třikrát k požárům, ve dvou případech se jednalo o zahradní domy, V Norberčanech spíše o hospodářskou budovu, ve Šternberku o požár chatky zahrádkářské oblasti v okrajové části Šternberka a v Kojetíně o požár osobního vozidla.

Norberčany, Stará Libavá
okr.Olomouc
11. 8. 2010 – 15:40

V 15:40 byla na tísňovou linku hasičů nahlášena událost požáru malé „šopky“ a přilehlých stromů, na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Šternberk a jednotky dobrovolných hasičů Moravský Beroun, Domašov, Norberčany.

Po příjezdu jednotky na místo, bylo průzkumem zjištěno že se jedná o menší dřevěnou hospodářkou budovu, která byla zcela v plamenech. Hasiči zahájili hasební práce a po příjezdu dalších jednotek pak společně požár lokalizovali, během necelé půlhodiny se podařilo požár dostat pod kontrolu a následně hasiči prováděli dohašování a likvidaci požárů.

Jednotky se zpět na své základny vrátili krátce před 18 hodinou.

Konice
okr. Přerov
11. 8. 2010 – 20:50

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kojetín vyrazila v 20:50 min k likvidaci požárů osobního vozidla, umístěného uvnitř skateparku v místní části Kojetín I-Město, po příjezdu na místo hasiči požár lokalizovali a následně poté likvidovali na místo byl vyslán vyšetřovatel a policie ČR.

Šternberk
okr.Olomouc
11. 8. 2010 – 21:25

V nočních hodinách již podruhé hasiče ze Šternberka zaměstnal požár a to nedaleko od jejich základny ve Šternberku, jednalo se o požár zahradní chatky v okrajové části města Šternberk, po příjezdu této jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o chatku, která je zcela v plamenech a velitel zásahu požádal o posily k lokalizaci a likvidaci požáru. Na místo dále vyrazili hasiči ze stanice Uničov a rovněž posila z cisternovou stříkačkou CAS 32 T815 z centrální stanice v Olomouci, rovněž dobrovolní hasiči z Bohuňovic. První jednotce na místě se požářiště podařilo lokalizovat krátce před příjezdem dalších posilových jednotek a následně společně jednotky provedly likvidaci požárů .

Na místo se dostavil vyšetřovatel HZS Olomouckého kraje a hasiči postupně z chatky vynosili ohněm poničené vybavení chatky. Příčina i výše požárů je v šetření. Hasiči místo požářiště následně zabezpečili proti opětovnému vzplanutí.


Zdeněk Hošák
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet