Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě v katastru obce Rabí byly zraněny čtyři osoby, zasahoval i vrtulník

Klatovští dopravní policisté přijali dne 17. listopadu 2021 odpoledne oznámení o nehodě, která se stala krátce před 15. hod. na silnici II/169 v katastru obce Rabí. Po uvedené silnici ve směru na Rabí jel s vozidlem Volkswagen Touareg 55letý řidič.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič zatím z neznámých důvodů vyjel na rovném úseku komunikace do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Octavia, které řídil 55letý řidič. Při nehodě došlo ke zranění řidiče octavie, zraněná byla i jeho stejně stará spolujezdkyně. Žena byla letecky transportována do nemocnice.

Řidič octavie a řidič touaregu i jeho 26letý spolujezdec byli z místa záchrannou službou převezeni do nemocnice. Policisté požití alkoholu vyloučili u řidiče touaregu, u druhého řidiče byl s ohledem na zranění proveden odběr krve. Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na 250 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají.

V souvislosti s řádným objasněním této nehody se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost a žádají řidiče, kteří místem dopravní nehody projížděli, aby se jim ozvali na linku 158.

Svoji žádost obracejí zejména na řidiče, který měl místem projíždět od obce Čepice s vozidlem šedé barvy. Mělo by se jednat o menší dodávku či pick – up zřejmě japonské výroby.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
Policie ČR
Sdílet