Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili za podpory vrtulníku Policie ČR ve Slušovicích

Dne 12. 8. 2010 se uskutečnilo ve Slušovicích speciální cvičení hasičů s vrtulníkem Policie ČR k hašení požárů v přírodním prostředí. V letošním roce hasiči procvičují hasební práce za podpory letecké hasičské služby, která je nejčastěji podporována letadlem Zlin Z 137 T, které je schopno pojmout tisíc litrů vody.

Dne 12. 8. 2010 se uskutečnilo ve Slušovicích speciální cvičení hasičů s vrtulníkem Policie ČR k hašení požárů v přírodním prostředí.

V letošním roce hasiči procvičují hasební práce za podpory letecké hasičské služby, která je nejčastěji podporována letadlem Zlin Z 137 T, které je schopno pojmout tisíc litrů vody.

K hašení rozsáhlých požárů v přírodním prostředí však můžeme v našem regionu využívat také vrtulník Policie ČR z Brna, který je schopen nést a využívat plnicí vak na vodu. Stroj Bell 412 už v našem kraji zasahoval např. v minulém roce, a to dne 19.8. při rozsáhlém požáru lesa u obce Liptál.

Dnes se profesionální a dobrovolní hasiči sjeli na letiště do Slušovic, kde se učili správné postupy a zásady plnění závěsného vaku pomocí požární techniky. Cílem bylo zvládnout nejen specifický postup plnění, ale ukázat na možná nebezpečí a rizika. Velitelé hasičům také připomněli zásady spolupráce s leteckou technikou a vhodné případy využití. Piloti předvedli hasičům několik shozů, které ukázaly na možnost aplikace hasiva a jednotlivé způsoby shozu na místo požáru.

Cvičení s leteckou hasičskou službou budou pokračovat i v dalších regionech našeho kraje.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet