Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prudký liják prohnal ministra Radka Johna

Práci hasičů v Hřensku ocenil i generální ředitel Hasičského záchranného sboru Miroslav Štěpán: „Chlapi se tu nadřeli. Hodně se tu od soboty změnilo a ještě je plno práce čeká.“ Na dotaz agentury Mediafax, jestli záplavy změní pohled na úspory v rezortu Štěpán řekl: „Jednali jsme s panem ministrem, ale od úspor se ustupovat nebude. Bude to mimo jiné znamenat propouštění v příštím roce. Nemohu vyloučit, že nepostihne lidi, kteří tady zasahovali,“ dodal Štěpán pro agenturu Mediafax.

Práci hasičů v Hřensku ocenil i generální ředitel Hasičského záchranného sboru Miroslav Štěpán: „Chlapi se tu nadřeli. Hodně se tu od soboty změnilo a ještě je plno práce čeká.“ Na dotaz agentury Mediafax, jestli záplavy změní pohled na úspory v rezortu Štěpán řekl: „Jednali jsme s panem ministrem, ale od úspor se ustupovat nebude. Bude to mimo jiné znamenat propouštění v příštím roce. Nemohu vyloučit, že nepostihne lidi, kteří tady zasahovali,“ dodal Štěpán.

http://www.mediafax.cz/…VV-v-Hrensku

V posledním odstavci článku autora Karla Rouče zaznívá poněkud ďábelská pochvala pana generála zasahujícím hasičům. Naznačená odměna těmto chlapům doufám díky nám všem neprojde tak snadno. V krátkém čase očekávejte informace o zahájení příprav na demonstraci příslušníků bezpečnostních sborů a zaměstnanců státní spravy. Zatím stále nedošlo k již dříve avizovanému jednání a proto nezbývá odborům nic jiného než souběžně s čekáním na přizvání k jednáním připravovat náš důrazný protest proti takovému způsobu hledání úspor.

Čtenář článku musí jednoznačně usoudit, že ti „méně prospěšní České republice“ zasahující při povodních až dokončí svoji práci tak půjdou a ti prospěšnější sedící na ministerstvu a v ostatních veledůležitých kancelářích pečlivě chráněni mříží a koulí na dveřích zůstanou nadále pracovat pro blaho občanů ve „štíhlejších a lépe placených bezpečnostních sborech“. Možná tomu tak není a na vině je editor, který upravil článek bez vědomí autora. I to už jsme slyšeli. :-)

Zdeněk J. Oberreiter předseda OS hasičů

Převzato z webu OSH

-wap-

Sdílet