Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena cítila v domě kouř, v garáži hořel Citroen

Dne 13. 8. 2010 v 09:24 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v garáži domu v Pozlovicích. Majitelka ráno v domě ucítila kouř. Po otevření dveří do garáže se vyvalil hustý dým a uviděla plameny na voze. Počáteční myšlenku o vyjetí s autem z garáže zavrhla a raději rychle zavřela dveře do domu. Svým správným počínáním utlumila plameny v uzavřené místnosti a ihned přivolala na pomoc hasiče.

Dne 13. 8. 2010 v 09:24 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v garáži domu v Pozlovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů, které navíc posílila další jednotka dobrovolných hasičů z Pozlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru zcela nového vozidla zn. Citroen C4 Picasso, zaparkovaného v garáži rodinného domu.

Majitelka ráno v domě ucítila kouř. Po otevření dveří do garáže se vyvalil hustý dým a uviděla plameny na voze. Počáteční myšlenku o vyjetí s autem z garáže zavrhla a raději rychle zavřela dveře do domu. Svým správným počínáním utlumila plameny v uzavřené místnosti a ihned přivolala na pomoc hasiče.

Hasiči z Luhačovic tou dobou zasahovali po úniku nafty na kruhovém silničním objezdu v centru města. Okamžitě práci přerušili a vyjeli k požáru. Na místě byli do pěti minut.

Hasiči postupně rozvinuli vodní vedení a v dýchacích přístrojích pronikli do garáže. Tam byl postupně uhašen požár osobního auta. Hasičům se také včas podařilo zabránit rozšíření plamenů do obytných a ostatních prostor rodinného domu. Auto bylo vytlačeno před garáž a dům byl odvětrán.

Při požáru utrpěla majitelka psychický otřes, který musela tlumit tišícími prostředky přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Po zklidnění byla žena ponechána doma.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Žena vypověděla svůj příběh, který započal včera večer, když osobní auto zaparkovala do garáže domu. Ráno zjistila požár, který ihned ohlásila. Jen pár měsíců nový vůz byl požárem značně poškozen v přední a motorové části. Způsobená škoda byla odhadnuta asi na 400.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek nejméně za 100 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstala­ci vozu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet