Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Nadějova opravili vozík pro PS 12, uveze více hadic a má přehledněji uložené technické prostředky

Hasiči z Nadějova se rozhodli pro celkovou opravu svého přívěsného vozíku k přenosné motorové stříkačce. Jednotka je zařazena do kategorie JPO V a kromě přívěsu s plachtou využívá i tento původní přívěs k PS 12.

Vozík, který letos spolu s přenosnou stříkačkou oslavil 50 let, byl nejprve kompletně odstrojen. Sací požární hadice se přesunuly na střechu, jejich množství odpovídá maximální sací hloubce stříkačky.

Nově našlo některé vybavení své místo na vnitřní části původních dvoukřídlých dveří, což zvýšilo přehlednost.

Do přední části vozíku je nově možné uložit více požárních hadic, uložena je zde i motykosekera spolu s hydrantovým nástavcem a hydrantovým klíčem. Hasiči tak mohou hasit z hydrantu i bez vytažení samotné požární stříkačky.

V zadní části vozíku je uložen nezávislý akumulátor, který slouží pro napájení LED osvětlení vnitřního prostoru. Prostor se našel i pro 50metrový prodlužovací kabel na navíjecím bubnu a LED reflektor na stativu.

Zcela nový je pojezd pro přenosnou stříkačku, jednotka může nově využít i plovoucí sací koš.

Ve zbytku nevyužitého prostoru je do budoucna počítáno s uložením elektrocentrály. Technické zhodnocení tak přineslo nejen prodloužení životnosti, ale i další možnosti využití.

Sdílet