Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sněhová nadílka zaměstnala hasiče v celém Olomouckém kraji

Kvůli první výraznější sněhové nadílce museli hasiči v Olomouckém kraji vyjet během pátečního odpoledne hned k několika dopravním nehodám. Zhruba od 14.30 do 17.00 jsme v této souvislosti zaznamenali osm výjezdů.

Řidiči bourali hlavně na Přerovsku, Šumpersku a na D35 z Olomouce do Mohelnice, kde došlo k nejvážnější kolizi. U Palonína se srazila dvě osobní vozidla a při střetu se zranili dva lidé. Poskytli jsme jim neodkladnou zdravotnickou pomoc, následně jsme je předali do péče záchranářům.

U Hrabišína na Šumpersku sjel před 17. hodinou linkový autobus do příkopy a než na místo dojely naše jednotky, tak zde podobným způsobem havarovaly další dva vozy. Kolize se obešly bez zranění osob.

V autobuse cestovali dva lidé, které místní jednotka dopravila do nejbližší obce. Jedno osobní auto jsme pomocí navijáku našeho technického speciálu dostali zpět na komunikaci. Autobus vyprostí speciální těžká technika.

Na místech dopravních nehod jsme poskytovali první pomoc a asistovali jsme zdravotnické záchranné službě s ošetřením a transportem pacientů do sanitních vozů, zajistili jsme místo proti vzniku požáru a pokud bylo třeba, tak jsme se postarali o uniklé provozní kapaliny a úklid vozovky.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet