Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál Josefa Romportla a Vlastimila Málka narušil déšť

Dne 13. srpna 2010 se na stadionech TJ Sokol a HZS Královéhradeckého kraje v Hradci Králové uskutečnil XXXVI. ročník Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu. Své síly změřilo přes 110 profesionálních a dobrovolných hasičů z celé České republiky, včetně členů reprezentačního družstva Hasičského záchranného sboru České republiky.

Pro ty to byla poslední příprava a zároveň nominace do reprezentačního družstva, které bude ve dnech 25. – 30. 8. 2010 reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa hasičů v požárním sportu v ukrajinském Doněcku. Soutěže se zúčastnili také sportovci ze Slovenska, a to družstvo profesionálních hasičů z Okresního ředitelství Hasičského a záchranného zboru ve Veľkom Krtíši a Rimavské Soboty.

Soutěžilo se tradičně ve dvou disciplínách: běhu na 100 metrů s překážkami a výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Právě výsledky z výstupu do 4. podlaží cvičné věže se započítávají do „Ligy ČR 2010 ve výstupu na věž“, která zahrnuje výsledky z osmi závodů probíhajících během roku po celé České republice. V Hradci Králové se jednalo o sedmý závod v pořadí Ligy ČR.

V běhu na 100 metrů s překážkami se velmi dařilo Petru Mařanovi z Jičína, který se probojoval přes vyřazovací soutěž až do finále závodu. Jeho přemožitelem se stal David Grůza z SDH Chodov, který zvítězil v čase 15,66 s. Petr Mařan skončil na druhém místě v čase 16,89 s. a třetí příčka patří Pavlu Krpcovi z HZS Moravskoslezského kraje s časem 18,70 s.

Výstup do 4. podlaží cvičné věže bohužel narušil vytrvalý déšť. Kvůli bezpečnosti samotných sportovců byl nakonec závod ukončen po dvou kolech rozběhů. Z vítězství se radoval držitel českého národního rekordu Karel Ryl z HZS Moravskoslezského kraje v čase 14,18 s. Další příčky obsadili také závodníci HZS Moravskoslezského kraje, na druhém místě skončil Kamil Bezruč v čase 14,25 s. a na třetím místě se umístil Jakub Pěkný v čase 14,35 s.

Memoriál zahájil ředitel HZS Královéhradeckého kraje plk. Ing. František Mencl. Soutěžící přišli podpořit náměstkyně primátora Ing. Pavla Finfrlová, senátor MUDr. Pavel Trpák, poslanci parlamentu ČR Ing. Hana Orgoníková, Ing. Vladimíra Lesensk a Ing. David Kafka a slovenská delegace v čele s ředitelem HaZZ Banská Bystrica pplk. Ing. Dušan Slúka a další významní hosté.

Poděkování patří také partnerům akce Statutárnímu městu Hradec Králové, Zdravotní pojišťovně MV ČR, společnosti Astor – Komplex s.r.o. Hradec Králové a Sportovnímu klubu HZS Královéhradeckého kraje za jejich podporu při realizaci dnešní akce.

Běh na 100 metrů s překážkami (vyřazovací způsob)

  • 1. místo David Grůza SDH Chodov 15,66 s.
  • 2. místo Petr Mařan HZS Královéhradeckého kraje 16,89 s.
  • 3. místo Pavel Krpec HZS Moravskoslezského kraje 18,70 s.

Výstup do 4. podlaží cvičné věže (rozběhy)

  • 1. místo Karel Ryl HZS Moravskoslezského kraje 14,18 s.
  • 2. místo Kamil Bezruč HZS Moravskoslezského kraje 14,25 s.
  • 3. místo Jakub Pěkný HZS Moravskoslezského kraje 14,35 s.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet