Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili matku s dítětem i psa

Na tísňovou linku hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byl krátce po sedmé hodině ráno nahlášen požár v rodinném domku v obci Laškov. V domě v tu chvíli v patře spala žena s dítětem.

Na tísňovou linku hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byl krátce po sedmé hodině ráno nahlášen požár v rodinném domku v obci Laškov. V domě v tu chvíli v patře spala žena s dítětem. Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Konice a Prostějov a také dobrovolní hasiči. Místní z Laškova a SDH Přemyslovice.

Před příjezdem jednotek na místo události, se již sousedům podařilo ženu s dítětem za pomoci žebříku z domu evakuovat. V domě zůstal ještě pejsek, který se nacházel v patře, hasičům se jej podařilo zachránit.

Likvidován byl požár, který se rozšířil z kuchyně částečně do další místnosti, vrchní patro domku požárem zasaženo nebylo, došlo zde ale k velkému zakouření celého domku, hasiči na místě použili i přetlakovou ventilaci. Na místo byla povolána ZZS služba, pro podezření, že se malé dítě nadýchalo zplodin z hoření, nejednalo se ale o vážnější zranění.

Hasičům se velmi brzy podařilo dostat požár pod kontrolu a zabránili tak rozšíření požáru na celý domek. Na místě použili termokameru, aby zkontrolovali i stropní části domku, které následně částečně odkryli a dohašovali. Po uhašení požáru jednotky postupně ze zasažených místností vynesly požárem zasažené vybavení. Na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů místní jednotky Laškov, která po celý den bude požářiště kontrolovat. Příčina vzniku požáru je v šetření, předběžná škoda na domku 1 mil. korun.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje 

-kow-

Sdílet