Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po těžké nehodě dvou osobních vozů u Holešova

Dne 16. 8. 2010 v 15:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě u Holešova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi městskou částí Všetuly a obcí Zahnašovice došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. VW Passat a VW Caddy.

U křižovatky silnic na obce Holešov, Zahnašovice, Alexovice a Ludslavice došlo k těžkému čelnímu střetu obou osobních vozů. Po nárazu došlo k zaklínění a těžkému zranění řidiče v prvním autě. Druhý řidič utrpěl lehké zranění kolena. Po střetu došlo také k požáru v motorovém prostoru aut. Oba vraky skončily mimo vozovku, jeden se převrátil na bok.

Ze záchranářů na místo jako první dorazila posádka zdravotníků, která se zrovna vracela cestou ze Zlína. Zdravotníci použili malý přenosný hasicí přístroj a požár se snažili uhasit. Okamžitě se také věnovali oběma zraněným mužům.

Po dojezdu hasičů bylo bleskově zprovozněno hydraulické vyprošťovací zařízení. Hasiči postupně odstřihli dveře a sloupek, aby se dostali ke zraněnému řidiči. O pár minut později se podařilo uvolnit sevření a šedesátiletý muž byl vytažen ven připraveným zdravotníkům.

Vzhledem k velmi těžkému zranění staršího muže nechal lékař na místo nehody povolat vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy. Po jeho doletu byl pacient přenesen na palubu a transportován do nemocnice v Ostravě. Druhý zraněný řidič byl po ošetření odvezen sanitním vozem do nemocnice v Kroměříži.

Hasiči dál zajistili místo nehody, dohasili zbytky požáru a ochladili motorové prostory vraků. Uniklé provozní kapaliny byly postupně zlikvidovány sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava zcela zastavena a odkláněna na objízdné trasy hlídkami policie.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet