Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 100 tisíc korun způsobil požár kůlny v Tísku na Novojičínsku

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 7. prosince 2021 večer u požáru dřevěné kůlny o půdorysu přibližně 5 × 10 metrů v Tísku na Novojičínsku.

Událost byla na tísňovou linku ohlášena tři minuty před dvacátou hodinou. Na místo byla vyslána profesionální jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci a spolu s nimi dobrovolné jednotky obcí Tísek, Bílovec a Slatina.

Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že je kůlna zasažena požárem v plném rozsahu, navíc bylo potřeba ochránit od rozšíření plamenů nedaleký rodinný dům.

Hasiči k likvidaci nasadili tři vodní proudy v dýchací technice, lokalizovat se požár podařilo už po deseti minutách od zahájení zásahu.

V půdním prostoru kůlny bylo uskladněno seno, které se po prohoření stropu propadlo do spodní části. Hasiči museli objekt kompletně vyklidit a uskladněný materiál dohasit na volném prostranství. Rozebrat museli i některé části bočních stěn.

Zcela zlikvidovat se požár podařilo deset minut před dvaadvacátou hodinou, na místě byla na dohled do jedné hodiny ráno ponechána místní dobrovolná jednotka.

Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatel hasičů, způsobenou škodu předběžně odhadl na 100 tisíc korun.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet