Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velitelský automobil Škoda Kamiq dodala hasičům společnosti Synthesia firma KOBIT – THZ

Novinkou ve svém vozovém parku disponují podnikoví hasiči firmy Synthesia. Společnost KOBIT – THZ jim dodala velitelský automobil Škoda Kamiq.

Kamiq o rozvoru 2 639 mm je poháněn litrovým benzinovým agregátem TSI o výkonu 81 kW, převodovka je manuální. Původně pětimístný vůz byl u nástavbáře přestavěn na dvoumístný.

Dobíjecí 12V magnetická zásuvka PowerPort je umístěna na levém předním blatníku. Světelné výstražné zařízení je modročervené kombinace s červenou barvou rampy na levé straně Kamiqu. Pro barevnou úpravu byla zvolena tovární červená Velvet.

V kabině je na ohebném držáku čtecí lampička, v dosahu velitele je dvojice 12V zásuvek a jedna zásuvka USB, nechybí výjezdový tablet. Prostor před vozidlem sleduje kamera, pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice Motorola DM2600.

Přečtěte siCAS 60 Iveco Trakker od firmy Kobit využívají hasiči podniku Synthesia Pardubice

Ve třech dobíjecích úchytech jsou ruční svítilny, v jednom ruční radiostanice.

Zástavba je umístěna v kufru a v prostoru původních zadních sedadel. Od předních sedadel odděluje konstrukci pevná překážka. Vybavení v kufru je uloženo na výsuvném prvku.

Ve vybavení Kamiqu nechybí dýchací přístroje, prostředky pro detekci plynů či zdravotnická brašna. Najdeme v něm rovněž vytyčovací pásku, pákové kleště, výstražné kužely i práškový a sněhový hasicí přístroj.

Sdílet