Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda čtyř vozidel si vyžádala tři zraněné

K vážné dopravní nehodě čtyř vozidel došlo včera 19. srpna 2010 odpoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Častolovicemi a Kostelcem nad Orlicí na Rychnovsku. Při srážce dvou osobních, jednoho nákladního vozidla a dodávky byli zraněni tři lidé.

K vážné dopravní nehodě čtyř vozidel došlo včera 19. srpna 2010 odpoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Častolovicemi a Kostelcem nad Orlicí na Rychnovsku. Při srážce dvou osobních, jednoho nákladního vozidla a dodávky byli zraněni tři lidé.

Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:14 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova na Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Na místo vyjely sanity záchranné služby a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Felície a Audi, dodávky Mercedes a nákladního vozidla Iveco. Škodovka skončila po srážce v příkopu. Ve dvou havarovaných osobních automobilech zůstaly zaklíněné dvě osoby.

Hasiči museli v obou případech použít hydraulické vyprošťovací zařízení a oba zraněné vyprostit. U škodovky bylo nutné hydraulickými nůžkami odstřihnout středový sloupek i se zadními dveřmi na straně spolujezdce, u osobního vozidla Audi hasiči použili hydraulický rozpínák na otevření dveří u řidiče. Oba zranění byli po vyproštění předáni do péče lékařů záchranné služby, kteří provedli nezbytné zajištění životních funkcí. Jedna zraněná osoba byla letecky transportována na traumacentrum Fakultní nemocnice v Hradci Králové, druhá osoba byla převezena do Rychnova nad Kněžnou.

Při nehodě byla lehce zraněna ještě třetí osoba, která byla rovněž převezena do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Hasiči zabezpečili osobní vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR byla osobní vozidlo Audi odtaženo ze silnice a následně jej hasiči pomohli naložit na odtah. Silnice byla v místě nehody zcela uzavřena, po skončení záchranných prací byla doprava řízena kyvadlově. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kow-

Sdílet