Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dvou těžkých nehodách na Zlínsku

Dne 21. 8. 2010 v časných ranních hodinách vyjížděly opakovaně jednotky profesionálních hasičů na pomoc po dvou těžkých nehodách na Zlínsku.

02:20 – Trnava

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po hlášené těžké havárii auta u obce Trnava. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia.

Mladý řidič cestoval společně s rodiči, když došlo k havárii auta. Při nehodě vozidlo čelně narazilo do vzrostlého stromu, čímž se aktivoval airbag u řidiče. Při dopravní havárii byli všichni tři pasažéři zraněni. Nejvážněji pak žena na zadních sedadlech.

Ze záchranářů na místě jako první zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby. Lékař se postupně postaral o zraněné pacienty a po příjezdu hasičů byla do sanitky naložena také žena se zraněním nohy. Všichni byli odvezeni do nemocnice.

Hasiči dál zajistili vrak vozu proti případnému požáru. Po zadokumentování havárie vytáhli hasiči auto zpět na silnici a zabezpečili proti případnému úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost místní komunikací.

02:00 – Vizovice

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc, posílena o drážní hasiče z Přerova, do Vizovic, kde došlo k vážné nehodě mezi chodcem a projíždějícím vlakem.

Podle svědků seděl silně opilý mladý dvacetiletý muž na kolejích, když přijel od Zlína vlak. Ten ho vážně zranil a amputoval dolní končetinu. Zdravotníci byli ze záchranářů na místě jako první, mladíka se podařilo vyprostit z kolejiště, zastavit krvácení a přenést do sanitního vozu.

Po poskytnutí první pomoci byl pacient přepraven do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci. Hasiči postupně zajistili místo nehody a následně předali policii i drážním kolegům.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet