Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Proběhlo další kolo hasičské podkozákovské ligy

Semily – Nouzov: V sobotu 21.srpna 2010 proběhlo další kolo Podkozákovské ligy v požárním sportu. Tentokráte byl pořadatelem SDH Nouzov u Semil. Tato již tradiční soutěž je každoročně spojena se srazem rodáků a přátel Nouzova.

Celodenní pestrý program pro děti i dospělé, který je tradičně zakončen večerní zábavou u místní kampeličky, zahajuje hasičská soutěž, která je součástí Podkozákovské ligy a zároveň i zápolením o putovní pohár O nouzovskou proudnici a to jak v kategorii žen, tak i mužů.

V letošním roce a za pěkného a slunečného počasí, se soutěže zúčastnilo celkem 15 družstev žen a 24 družstev mužů. Zahájení, které proběhlo slavnostním nástupem po 9té hodině, starosta SDH Nouzov bratr Pavel Farský ml. všechna družstva přivítal a následně předal slovo rozhodčím, kteří upřesnili a připomněli soutěžní pravidla, aby nedocházelo k zbytečným nejasnostem.

Po krátké přestávce začala vlastní soutěž. Nejprve nastoupily ženy. Ženská družstva si počínala velice zdatně a i vítězný čas žen z SDH Malá Skála B tomu nasvědčuje (18,51 sekundy). Druhé místo obsadila děvčata z SDH Jeřmanice a třetí místo si domů vezlo družstvo žen z SDH Semily-Podmoklice. Zato v mužské kategorii se dělo něco neuvěřitelného. Celkem 9 družstev soutěž nedokončilo a to z různých důvodů: prasklá hadice, nezašroubovaný koš, nespojené hadice atd.

Asi největší, ale bohužel smutný pohled, který se ale někdy prostě jen přihodí, bylo zápolení družstva mužů z Jesenného. Po úspěšně provedeném útoku jim prasklo po celém obvodu vodní čerpadlo. Vítězem kategorie mužů se stal SDH Mladějov s nádherným časem 15,88 sekundy (druhý proud dokonce 15,61 sekundy), následovaný druhým v pořadí SDH Vlastiboř a třetí si odvezlo družstvo SDH Bozkov B.

Favorité tentokráte skončili velice bolestně, a to jak u žen, tak hlavně u mužů. Závěrem nesmíme zapomenout poděkovat těm nejdůležitějším, sestrám a bratrům z SDH Nouzov, kteří vzorně celou soutěž i doprovodný program připravili.

Ladislav Bruckner
SDH Semily I.


-miw-

Sdílet