Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„Den se záchranáři aneb Záchranáři pomóóóc!!“

V sobotu 28. Srpna se v Nymburce uskuteční „Den se záchranáři aneb Záchranáři pomóóóc!!" Zveme Vás na bohatý kulturní program, který od 9:30 hod až do večerních hodin nabídne spoustu zajímavého.

U příležitosti 40. Výročí založení požární stanice v Nymburce a 30. Výročí založení Poříčního oddělení Labe PČR v Nymburce je pro veřejnost připraveno množství ukázek a zásahové techniky. Přítomné do dobré nálady naladí koncert dechové hudby SDH Lysá nad Labem a vystoupení mladých hasičů SDH Nymburk.

Po oficiálním zahájení v 10:30 projede náměstím Přemyslovců kolona záchranných vozidel a historické techniky. Součinnost složek Integrovaného záchranného systému bude předvedena formou propagačního cvičení na objekt sokolovny v Tyršově ulici cca v 11:30. Po celé odpoledne bude na stadionu pod požární stanicí v Nymburce probíhat výstava soudobé a historické záchranářské techniky.

Připraveno je i velké množství ukázek, požární útoky mladých hasičů, přelety vrtulníků, výcviky psů, vyproštění z havarovaného vozidla z řeky Labe, výcvik lezecké skupiny a další zajímavosti. Doporučujeme využít dne otevřených dveří Poříčního oddělení a shlédnutí policejní techniky a prezentace činností odborných služeb PČR.



Zdroj: HZS Středočeského kraje



-swo-

Sdílet