Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chalupy v Kořenově si vyžádal jednu oběť

Požár jednopatrové chalupy v Kořenově byl na tísňovou linku 112 ohlášen v úterý 24. srpna 2010 čtyři minuty před šestou hodinou ranní. Dle ohlašovatele byly uvnitř objektu viditelné plameny a z pod střechy vycházel dým.

Požár jednopatrové chalupy v Kořenově byl na tísňovou linku 112 ohlášen v úterý 24. srpna 2010 čtyři minuty před šestou hodinou ranní. Dle ohlašovatele byly uvnitř objektu viditelné plameny a z pod střechy vycházel dým.

Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče HZS LK ze stanice Velké Hamry se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a jejich dobrovolné kolegy z jednotek Kořenov – Příchovice, Kořenov – Horní Polubný a Desná II. Po příjezdu na místo zásahu místní dobrovolní hasiči nalezli objekt celý zakouřený a bez viditelných známek hoření vně budovy. Neprodleně zahájili průzkum a hasební zásah hlavním vchodem do budovy.

Po vypnutí elektrického proudu další hasiči vnikli do prvního patra po nastavovacím žebříku. V objektu byla nalezena osoba v bezvědomí. Hasiči ji až do příjezdu ZZS resuscitovali. Přivolaný lékař u osoby konstatoval smrt. Hasiči z budovy vynesli dvě propan-butanové láhve s náplní 2 a 10 kg. Požár, který hasiči likvidovali dvěma vodními proudy, zasáhl asi 1/3 objektu. Pomocí termokamery hasiči vyhledali a dohasili dvě skrytá ohniska hoření u komína a ve štítu budovy. Další ohniska hoření již nebyla nalezena a velitel zásahu v 09:00 hodin předal místo PČR.

Ilustrační foto

Během zásahu propadl dobrovolný hasič požárem poškozenou podestou schodiště a poranil si zápěstí. Byl převezen do nemocnice na pozorování. V současné době je již propuštěn do domácího ošetřování.

Škoda a příčina vzniku požáru jsou doposud v šetření.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje



-swo-

Sdílet