Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kabina strojvedoucího začala při jízdě hořet, požár vlaku likvidovaly jednotky z druhého stupně v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen poslední prosincový den roku 2021 pár minut po šesté hodině ranní, a to v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku, kde došlo při jízdě vlaku k požáru v kabině strojvedoucího.

Ve vlaku v tu chvíli jel jeden cestující společně s vlakvedoucí a strojvedoucím, který se snažil požár uhasit přenosným hasícím přístrojem. To se mu však nepodařilo. Všichni tři bezpečně z hořícího vozu vyšli ven. Nikdo tak neutrpěl žádné zranění.

Postupně se u požáru sjelo celkem pět jednotek, a to ze stanic Uherské Hradiště a Zlín společně s jednotkami z Ostrožské Nové Vsi, Uherského Ostrohu a Kunovic. K likvidaci požáru hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár uhašen. K odvětrání zakouřených vnitřních prostor použili přetlakovou ventilaci.

Na požářiště se dostavili i drážní hasiči z Olomouckého kraje, kteří si na místě převzali velení a zjišťují okolnosti požáru.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet