Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský maraton

Někteří naši přispěvatelé jsou kvůli fotkám zásahu hasičů ochotni vypustit i duši. Tři různé zásahy během tří hodin objel na kole náš karvinský čtenář.

Začalo to v Orlové, když jsem jel na místní hasičárnu pro notebook, ve kterém mi můj známý redigoval <a href=„https:/­/www.pozary.cz/cla­nek.asp?id_clan­ku=2546“ target=>článek o španělských hasičích. Vrazil mi ho v běhu do ruky se slovy: „Na, my jedem!“. Tak jsem ho hodil na kolo a jel jsem předem, logicky jsem tipnul kam (pro místní – počkal jsem je před nemocnicí). K zásahu jsem dojel asi se 100m odstupem. Nevím co to bylo, ale šli tam s nějakým kufrem a šlo slyšet bouchání.
Cestou do Karviné jsem dostal hlad a tak jsem se chtěl jet najíst do Hypernovy. Samozřejmě že tam někdo nahlásil bombu. Tak jsem si zas fotil, ale brzo mi začalo docházet místo na kartách a tak jsem si tam rozbalil notebook a začal si vysypávat foťák. To se samozřejmě neobešlo bez kontroly totožnosti ze strany PČR (celkem příjemný cajt, kdyby takový byli všichni), ale tomu se vůbec nedivím, já být jim, tak mě bez ptaní seberu!
Tak jsem se aspoň najedl na nádraží a cestou domů kolem hasičárny jsem viděl jak se otevírají vrata. Tak jsem na to za hlasitého nadávání zase šlápl a počkal u OD Prior. Potom jsme dojeli ke Kauflandu. To už jsem myslel, že mi to fakt přišijou! Když jsem přijel tak na mě takový mladý hasič: „Zase?“ Já na to: „Já to fakt nebyl!“ Ale bylo to v klidu, naštěstí to byla jen kontrola požární signalizace. Loučili jsme se se slovy: „Tak kde se ještě dneska uvidíme?“ „Doufám, že nikde!!!“ Byla to na tom kole celkem solidní makačka, hlavně že to notebook přežil, sice nějak divně hučel, ale pár ran to zpravilo:-) Co všechno se nestane za tři hodiny…

Text a foto: Jan Kondziolka
www.kojan.kvalitne.cz
Sdílet