Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž uhořel při hromadné nehodě

Na hradecké dálnici D11 se srazily dva kamiony a tři osobní auta. Po srážce vozy vzplály. Jeden mladík uhořel. Dalších osm lidí je zraněno. Kamiony se na silnici vzpříčily a dálnici na 8. kilometru zcela zablokovaly.

Hromadná nehoda se odehrála na 8. kilometru hradecké dálnice těsně před hranicí Prahy krátce po čtvrté hodině ráno. Nákladní auto, které vezlo cement, sjelo ve směru na Prahu do příkopu a převrátilo se napříč dálnicí. Kamion s nábytkem jedoucí za ním se mu už nestihl vyhnout a narazil do něj. Kamiony tak zablokovaly oba jízdní pruhy. Do nákladních vozů pak postupně narazila tři osobní auta. Kamion s nábytkem začal po srážce hořet. Od něj chytla i mazda, která do něj narazila jako první.

Na místo okamžitě vyjely záchranářské vozy. K nehodě přijely čtyři jednotky hasičů a celkem devět sanitek. Policie uzavřela oba směry dálnice v úseku mezi osmým a osmnáctým kilometrem. Po příjezdu začali záchranáři z vozů vyprošťovat zraněné. Hasiči uhasili hořící kamion i osobní auto. V mazdě však uhořel asi pětadvacetiletý mladík. Muž byl zraněný a nikdo ho včas z vozu nevyprostil. Když hasiči na místo přijeli, požár zasáhl už oba vozy. Kamion s nábytkem byl zcela zničen. Záchranáři nakonec ošetřili celkem osm zraněných. Jen jedna žena utrpěla středně těžká zranění.

Podle prvních informací nehodu zavinil řidič prvního kamionu. Za volantem zřejmě usnul a sjel do příkopu a s vozem se pak převrátil přes dálnici.

Foto: ZZS HMP
Sdílet