Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali u jedenácti událostí v dopravě

Dne 26. 8. 2010 vyjížděly opakovaně jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ve Zlínském kraji na pomoc po sérii dopravních nehod a havárií.

Dne 26. 8. 2010 vyjížděly opakovaně jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ve Zlínském kraji na pomoc po sérii dopravních nehod a havárií.

Během čtvrtka zasahovali hasiči u celkem jedenácti dopravních nehod, havárií nebo událostí v dopravě, které si vyžádaly také náš zásah a pomoc. Nejčastěji šlo o úklidy po nehodách a únicích provozních kapalin na vozovky.

Deset nehod a havárií ovlivnilo silniční pozemní komunikace, v dalším případě šlo o sraženou osobu vlakem ve Zlíně. Nejvíce zásahů měli hasiči na Zlínsku – 8, po jednom výjezdu evidujeme zásahy také na Vsetínsku, Kroměřížsku i Uherskohradiš­ťsku.

Při nehodách došlo ke zranění několika osob. Z havárií můžeme vybrat např. odpolední nehodu osobního auta zn. Mercedes, jehož starší řidič nezvládl jízdu u Valašského Meziříčí. Po havárii se auto převrátilo na střechu a zablokovalo průjezd v části Podlesí. Hasiči byli na místě do pěti minut od výjezdu. O dvaasedmdesá­tiletého řidiče se starali další řidiči, kteří ho následně předali povolané posádce zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byl senior převezen preventivně k vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po naložení vraku auta na odtahové vozidlo pomohli hasiči také s očištěním vozovky od olejů, a to pomocí speciální čisticí kartuše s proudem vody.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet