Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii nákladního auta

Dne 27. 8. 2010 v 04:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Uherského Brodu. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Bánova.

Dne 27. 8. 2010 v 04:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Uherského Brodu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Bánova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, mezi Uherským Brodem a Bánovem, došlo k havárii nákladního auta zn. Renault s nákladem oken.

Řidič nezvládl jízdu na hlavním tahu a havaroval s autem přes celou vozovku. Nákladní auto se převrátilo na bok a došlo k uvolnění převáženého nákladu oken. Při havárii nebyl nikdo zraněn.

Hasiči byli na místě havárie do dvou minut od výjezdu. Vůz byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na vyproštění havarovaného auta musel být přivolán speciální vůz asistenční služby motoristů.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na místě zcela zastavena a odkláněna na objízdné trasy. Jednu polovinu vozovky se podařilo uvolnit kolem šesté hodiny ranní.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet