Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody před Starým Hrozenkovem, řidiče bylo nutno vyprostit

Silnice I/50 od motorestu Rasová směrem na Starý Hrozenkov na Uherskohradišťsku byla z důvodu šetření dopravní nehody obousměrně uzavřena.

Čtyři jednotky hasičů byly vyslány k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, která se střetla na namrzlé komunikaci v kopci před Starým Hrozenkovem. Postupně se na místě sjeli hasiči ze stanic Uherský Brod, Uherské Hradiště, Zlín a jednotka ze Starého Hrozenkova.

Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že v osobním vozidle je zaklíněn zraněný řidič. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení muže vytáhli ven z vraku vozidla a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Jeho spolujezdkyně utrpěla lehčí zranění a taktéž skončila v péči záchranářů.

Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Od odlétajících střepů a částí z havarovaných aut bylo poškozeno třetí vozidlo, jedoucí za nimi.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nákladní auto zajistili proti nechtěnému pohybu a zasypali uniklé provozní kapaliny. Nakonec provedli závěrečný úklid vozovky a postupně se začali vracet zpět na své stanice.

Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření Policie ČR.

HZS Zlínského kraje
Sdílet