Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní požár prodejny potravin

Šest jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 30. 8. 2010 ráno v Úvalnu (okres Bruntál) u požáru přízemního objektu s velkou prodejnou potravin. Obešel se bez zranění, ale škody na objektu a zboží půjdou do statisíců korun.

Šest jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 30. 8. 2010 ráno v Úvalnu (okres Bruntál) u požáru přízemního objektu s velkou prodejnou potravin. Obešel se bez zranění, ale škody na objektu a zboží půjdou do statisíců korun. Rozebírání dvouplášťového objektu může odhadem trvat až do dnešního (pondělního) poledne.

Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů v pondělí ráno krátce po čtvrté hodině. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Krnov, Bruntál a Opava a s nimi tři jednotky dobrovolných hasičů z obcí Úvalno, Brumovice a Krnov.

V obci Úvalno (u Krnova) hořel samostatný přízemní objekt o půdorysu zhruba 25 × 15 metrů. Při příjezdu hasičů vybuchla uvnitř menší propanbutanová lahev (2,5 kg), používaná k plynovému vařiči, nikoho ale nezranila.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu již za půl hodiny. Kompletně musela být rozebrána střecha objektu. Rozebírací a dohašovací práce mohou trvat až do dnešního (pondělního) „oběda“.

Příčina vzniku požáru není zatím známa, škoda na vystaveném a uskladněném zboží může podle odhadů dosáhnout až 1 milion korun, škoda na objektu, poničeném požárem, se může pohybovat také v řádu statisíců korun.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kow-

Sdílet