Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vystřihávali vážně zraněného řidiče

Dne 30. 8. 2010 v 05:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Sidonie. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem.

Dne 30. 8. 2010 v 05:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Sidonie.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/57, u obce Svatý Štěpán, došlo k těžkému střetu osobního auta zn. Nissan Almera a nákladního auta zn. Nissan.

Po vzájemném těžkém a čelním střetu došlo k zablokování hlavního tahu. Padesátiletý řidič osobního auta zůstal uvězněn ve vraku s těžkým zraněním. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění.

Po příjezdu hasičů bylo vytaženo vyprošťovací zařízení a hasiči se snažili rychle dostat k řidiči zdemolovaného osobního auta. Zhruba po půlhodině prací se podařilo postupně vrak rozstříhat, uvolnit sevření kolem těla a zraněného řidiče vytáhnout ven. Okamžitě byl předán do péče připravené posádky zdravotnické záchranné služby a po nutném ošetření byl odvezen do nemocnice.

Hasiči dál zajistili vraky vozů proti případnému požáru. Z poškozeného nákladního auta došlo k úniku provozních kapalin a nafty, který bylo nutné likvidovat sorbenty. Část nafty museli hasiči z nádrže nákladního auta přečerpat.

Doprava na hlavním tahu byla zcela uzavřena asi jednu hodinu, poté se podařilo část komunikace zprovoznit a uvolnit průjezd po jedné polovině silnice. Odstraňování následků trvalo až do osmé hodiny ranní.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet