Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nárazu auta do stromu se zranili dva lidé

Dva lidé byli dnes zraněni při nárazu osobního auta do stromu na silnici I/50 u Brankovic na Vyškovsku. Nehoda se stala před 12. hodinou. Osmapadesátiletý řidič vozidla Škoda Felicia Combi na rovném úseku silnice náhle vyjel do protisměru a mimo vozovku, kde narazil do stromu.

Dva lidé byli dnes zraněni při nárazu osobního auta do stromu na silnici I/50 u Brankovic na Vyškovsku.

Nehoda se stala před 12. hodinou. Osmapadesátiletý řidič vozidla Škoda Felicia Combi na rovném úseku silnice náhle vyjel do protisměru a mimo vozovku, kde narazil do stromu. Řidič i jeho spolujezdkyně byli zraněni. První pomoc zraněným poskytla osádka okolo projíždějícího auta, která také zavolala záchranáře. Hlášení o nehodě hasiči převzali v 11.48 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Bučovicích.

Při příjezdu hasičů již u nehody zasahovali zdravotníci, kteří ošetřovali zraněnou spolujezdkyni a stabilizovali řidiče zaklíněného v kabině auta. Zraněného muže se hasičům podařilo z kabiny vyprostit bez použití hydraulických nástrojů dveřmi spolujezdce. Motoristu uložili na nosítka a pomohli ho naložit do sanitky ZZS.

Vozidlo hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Únik provozních kapalin z auta nebyl zjištěn. Po dobu šetření nehody také hasiči řídili dopravu. Z vozovky uklidili listí a větve ulomené ze stromu při havárii.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kow-

Sdílet