Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Královéhradeckém kraji se včera nenudili

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli včera po 17. hodině k dopravní nehodě, která se stala v Komenského ulici v Hradci Králové. Při srážce osobního vozidla s dodávkou nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie.

Hradec Králové

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela k otevření bytu v ulici Solnická v Dobrušce, ve kterém zůstal zapnutý el.spotřebič.

Krátce po poledni vyjeli hasiči z Dobrušky opět k otevření bytu a znovu do ulice Solnická v Dobrušce, kde si starší nemocná osoba zabouchla léky.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 285 mezi Jaroměří a Velichovkami. Řidič dodávky narazil do stromu a zůstal zaklíněný uvnitř kabiny. Hasiči těžce zraněného muže vyprostili a vrtulník jej transportoval do nemocnice v Hradci Králové. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí odstraňovali strom z vozovky u obce Rudník.

O hodinu později vyjeli na žádost záchranné služby do ulice Slovanská ve Vrchlabí na pomoc s transportem pacienta do sanity.

Trutnovští profesionální hasiči byli přivoláni k odstranění unikajících pohonných hmot na vozovku z poškozené nádrže nákladního vozidla v Polské ulici v Trutnově.

Územní odbor Jičín

Dvě osoby zemřely při nehodě osobního vozidla Opec Vectra a dodávky Fiat Ducato na silnici č. I/35 u Kněžnice. Hasiči pomohli záchranné službě s vytažením těžce zraněného řidiče a spolujezdce z osobního vozidla. Oba muži svým zraněním na místě podlehli. Řidič dodávky byl s lehčím zraněním převezen do nemocnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Nové Paky pomáhali s transportem pacienta do sanity z hotelu na Masarykově náměstí v Nové Pace.

Ilustrační foto.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet