Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár telefonní ústředny na roztockém nádraží

Jednotka HZS SŽDC Praha vyjela dnes, 31. 8. 2010 krátce před čtvrtou hodinou ranní k nahlášenému požáru v Roztokách u Prahy, současně vyjela i jednotka HZS Středočeského kraje z tamní stanice. Původně se mělo jednat o jeden zásah, nakonec byly zásahy dva.

Jednotka HZS SŽDC Praha vyjela dnes, 31. 8. 2010 krátce před čtvrtou hodinou ranní k nahlášenému požáru v Roztokách u Prahy, současně vyjela i jednotka HZS Středočeského kraje z tamní stanice. Původně se mělo jednat o jeden zásah, nakonec byly zásahy dva.

Dle hlášení měla hořet měnírna v Roztokách, drážním hasičům byla upřesněna její adresa později, proto na místě zasahovala roztocká jednotka. Cisterna HZS SŽDC dojela tedy do nádraží, kde dostala od výpravčího informaci, že mu tam zřejmě někde něco hoří, ale na signalizaci nic nemá, kouř ovšem občas cítí. Hasiči provedli průzkum a vzápětí byl zdroj kouře nalezen. Hustý dým se valil z okna sdělovací místnosti. Do ní byl proveden násilný vstup a jednotka v dýchací technice vnikla dovnitř, kde nalezla spečenou telefonní ústřednu, provedla její ochlazení pomocí sněhového hasícícho přístroje a místnost přirozeně odvětrala.

V té době do nádraží přijela kromě vyšetřovatele příčin požáru i roztocká jednotka, která sdělila informace o ,,jejich" zásahu. Jednalo se o sepnutí nouzového jističe, který vyvolal výboj. Toto vzbudilo domněnku o možném požáru. Vzhledem k tomu, že na roztockém nádraží vyhořela elektronická součást telefonní ústředny, a to pravděpodobně vlivem zkratu, nelze vyloučit souvislost s událostí na měnírně. Předběžná škoda na požárem poškozené telefonní ústředně je 100 tisíc korun.

-wap-

Sdílet