Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Varnsdorfu hořelo v bytě, zasahovaly čtyři jednotky. Na záchranu lidé čekali na balkonech

Krátce před třetí hodinou odpolední ve čtvrtek 20. ledna 2022 bylo na tísňovou linku hasičů oznámeno, že v objektu na ulici Žitavská ve Varnsdorfu hoří byt a uvnitř jsou lidé.

Na místo byly vyslány čtyři jednotky, kromě místní profesionální a dobrovolné také dobrovolní hasiči z Rumburku a Dolního Podluží.

Hořelo v posledním patře objektu, hasiči do bytu museli vniknout násilně. Několik osob čekalo na záchranu na balkoně, další se nadýchaly kouře a došlo i k popálení.

Hasiči všechny zraněné a nadýchané odvedli do přízemí, kde jim poskytli tepelný komfort a následně je předali do péče ZZS.

Na místě zasahovali také státní a městští policisté, příčinu vzniku požáru zjišťovali vyšetřovatel hasičů a kriminalistický technik.


V 19:57 hodin se hasiči vrátili na místo události z důvodu opětovného zahoření po chemické reakci neznámé látky. Hasiči vystěhovali nábytek a vytrhali podlahové krytiny. Požár byl likvidován 21. 1. 2022 v 0:43 hodin směsí mokrého písku a sorbentu.

Vzorky sebrané chemické látky budou podrobeny expertize. Dvanáct evakuovaných osob nalezlo náhradní bydlení u svých příbuzných. Při zásahu nedošlo ke zranění

Sdílet