Středa 22. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytahovali kamion z podemletého chodníku

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 31. 8. 2010 před polednem v Ostravě-Třebovicích u nehody polského kamionu DAF 95 XF, který skončil pravým předním kolem v útrobách chodníku se zámkovou dlažbou.

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 31. 8. 2010 před polednem v Ostravě-Třebovicích u nehody polského kamionu DAF 95 XF, který skončil pravým předním kolem v útrobách chodníku se zámkovou dlažbou. Hasiči byli, jako obvykle, velmi šikovní – pomocí silného jeřábu dokázali kolo z otvoru pod chodníkem zvednout a celý kamion posunout zcela bez zbytečných škod.

Kamion jel po Provozní ulici v podnikatelské oblasti Ostravy-Třebovic. Zřejmě při snaze dostat se do úzké uličky si najel pravým předním kolem na chodník se zámkovou dlažbou. Dlažba se pod těžkým kolem propadla, zřejmě v důsledku dlouhodobějšího vymletí podkladu. Kamion se tak částečně propadl až o metr a zůstal na povrchu zapřen o kabinu.

Na místě zasahovaly dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Porubě a Zábřehu. Z Ostravy-Zábřehu přijel vyprošťovací speciál Mercedes Bizon a také automobilový jeřáb AC 60 Demag. Tomu se bez problémů podařilo kolo nazvednout nad úroveň silnice a chodníku a kamion popojel do „bezpečí“. Předběžně zjištěné škody na vozidle se týkaly snad jen pokřivených plechů v důsledku propadu. V průběhu vyprošťování bylo třeba dbát na palivovou nádrž se zhruba šesti sty litry nafty.

Hasiči o havárii informovali Ostravské komunikace. Jejich pracovníci otvor zajistili.

O jeřábu, použité k vyproštění, jsme psali v samostatném článku naší sekci technika, pozn. red.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kow-

Sdílet